BitterZoet TV: een eetbare voorstelling
op je beeldscherm

In Bitterzoet TV brengen wij, in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten! Soms zoet en soms bitter. Vanuit ieders eigen keuken en aan ieders eigen tafel.

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.
Wij maken dit voor onszelf en alle andere foodies, buurtbewoners, sociale beesten, samen-eters en cultuurmakers. In mei en juni presenteren we zes afleveringen. Informatie voor de eerst volgende aflevering vind je HIER.

Wijzelf bestellen dus gewoon om de hoek bij De Groene Stoel en kijken dan naar dit eten, laten ons verleiden tot een performance of een verhaal en praten over de toekomst en maken daaruit weer nieuwe performances die ook weer worden beïnvloed door de inspiratie van de koks in het restaurant De Groene Stoel (ZIE LINK HIER).

Het Format van Bitterzoet TV: op de zaterdagavonden tussen 19.00 en 21.00 is Bitterzoet TV live online. Startpunt van de avond vormt het bestelde menu en de uitkomst van toekomst- visie uit de vorige aflevering.  Iedereen die bestelt krijgt een uitnodiging om aan te schuiven bij Bitterzoet TV. Aanschuiven zonder bestellen mag ook, dan sturen we je gewoon het menu en mag je het namaken.

Eenmaal ingelogd kom je terecht bij ons in de keuken, waar wij je welkom heten en ondertussen de voorbereidingen voor het eten treffen. Hier tref je ook alle andere mee-eters in hun keukens of aan hun eettafels. Het programma volgt de structuur van de maaltijd: bereiding, hoofdgerecht, nagerecht, maar wordt iedere week op een nieuwe manier ingevuld. We werken met Zoom: een interactief platform in plaats van een eenzijdige streaming. Je schuift aan met je camera aan en bent onderdeel van wat er deze avond gebeurt. Samen aan tafel.